20
Martie
2023
|
10:01
Europe/Amsterdam

Living Places Copenhaga

download

Living Places Copenhaga, partener al UNESCO - UIA Capitala Mondială a Arhitecturii 2023

 

Capitala mondială a arhitecturii UNESCO - UIA 2023 a fost lansată oficial, iar Copenhaga va găzdui un an întreg de evenimente, expoziții și dezbateri interesante în domeniul arhitecturii și al dezvoltării urbane durabile. 

Având ca temă generală ”Copenhagen in Common”, Capitala mondială a arhitecturii 2023 va aborda problemele urbane comune, cum ar fi istoria, natura, viața de zi cu zi - și modul în care arhitectura poate sprijini construirea unui viitor mai durabil în orașele noastre.

Living Places Copenhaga este un proiect partener creat în colaborare cu VELUX, EFFEKT, MOE și Enemærke & Petersen, care se va deschide în primăvara anului 2023.

„Living Places Copenhaga va cuprinde un program de dezbateri și activități menite să stimuleze o conversație importantă despre rolului clădirilor în sinergia dintre locuințe și societate”, spune Lone Feifer, director pentru clădiri sustenabile la VELUX.

Expoziția care cuprinde șapte prototipuri – cinci pavilioane deschise și două case finalizate la scară naturală, regândește modul în care construim astăzi și provoacă industria construcțiilor să creeze soluții responsabile și regenerative de pe urma cărora să beneficieze atât oamenii, cât și planeta. Punctul central este o nouă abordare sustenabilă a construirii locuințe noi, benefică în egală măsură, pentru oameni și pentru planetă. Clădirea este primul exemplu, care are o amprentă de CO2 de 3 ori mai mică decât standardul actual și un climat interior de primă clasă.

Află mai multe despre Living Places Copenhaga

Copyright EFFEKT Architects

Randare: EFFEKT architects

Despre Grupul VELUX

De peste 80 de ani, Grupul VELUX a creat medii de viață sănătoase pentru oamenii din întreaga lume, valorificând la maximum lumina naturală și aerul proaspăt. Gama noastră variată de produse include ferestre de mansardă, ferestre pentru acoperiș terasă, rulouri interioare, produse pentru protecție solară și rolete exterioare, precum și soluții de montaj și sisteme  de control pentru casă inteligentă. Aceste produse contribuie la asigurarea unui climat interior sănătos și durabil, pentru muncă și învățare, pentru joacă și petrecerea timpului liber. Lucrăm la nivel global - cu operațiuni de vânzări și producție în peste 38 de țări și aproximativ 12.500 de angajați în întreaga lume. Grupul VELUX este deținut de VKR Holding A/S, o societate cu răspundere limitată deținută integral de fundații non-profit, caritabile (THE VELUX FOUNDATIONS) și de familie. În 2021, VKR Holding a avut venituri totale de 3,5 miliarde de euro, iar THE VELUX FOUNDATIONS a donat 244 de milioane de euro sub formă de donații caritabile. 

Pentru mai multe informații despre Grupul VELUX, vizitați velux.com.