02
Mai
2022
|
10:52
Europe/Amsterdam

Fără plastic în ambalajul ferestrelor de mansardă

Grupul VELUX renunță aproape complet la plasticul din ambalajul ferestrelor de mansardă

ID10132947_XXL

Grupul VELUX, unul dintre principalii producători de ferestre de mansardă, ce comercializează produse și soluții pentru case inteligente, anunță că 90%1 din ambalajul ferestrelor de acoperiș înclinat, unul dintre cele mai populare produse ale brand-ului, nu va mai conține plastic, acesta fiind înlocuit cu un material unic pe bază de hârtie. Demersul companiei va contribui la economisirea a până la 900 de tone de plastic pe an și va avea drept rezultat o colectare mai simplă a deșeurilor din ambalaje pentru clienți. 

La nivel global, 300 de milioane de tone de deșeuri de plastic sunt generate în fiecare an, iar cercetătorii estimează că 60% din plasticul produs începând cu anul 1950 a ajuns la gropi de gunoi sau în natură2. Totodată, s-a dovedit că materialele din plastic destinate unei singure utilizări au un impact negativ asupra mediului și biodiversității dacă ajung în locuri neconforme3. Astfel, reprezentanții VELUX transmit că în locul plasticului, ambalajul pentru ferestre va conține carton cu certificare FSC - Forest Stewardship Council (ONG internațional care certifică proveniența sustenabilă a produselor, din păduri gestionate responsabil).

Odată cu îndepărtarea componentelor de plastic din polistiren expandat (EPS), clienții VELUX vor economisi timp pentru separarea și sortarea deșeurilor de ambalaje, astfel că procesul de reciclare devine mai eficient și mai ieftin. 

De asemenea, această transformare contribuie la reducerea cu 13% a amprentei de carbon generate de ambalajele ferestrelor de mansardă ale grupului VELUX și este esențială pentru îndeplinirea obiectivului general din strategia de sustenabilitate a companiei, acela de a produce ambalaje dintr-un material unic, cu zero plastic și 100% reciclabil, până în 2030.  

Mai mult, inițiativa marchează primul pas dintr-o amplă transformare durabilă a modelului de business al grupului VELUX și a produselor și soluțiilor pe care le aduce pe piață. 

“La VELUX, ne angajăm să facem tot ce depinde de noi pentru a contribui la un viitor mai sustenabil, punând planeta și natura în centrul deciziilor pe care le luăm privind produsele pe care le comercializăm. Ambalajul reprezintă o componentă importantă a produselor noastre, de aceea considerăm că trebuie să fie cât mai ecologic posibil. Suntem mândri să reducem semnificativ cantitatea de plastic utilizată pentru ambalarea și protejarea ferestrelor noastre de acoperiș. Este un pas important pentru atingerea obiectivului de sustenabilitate, proces pe care noi îl numim <<Înverzirea ambalajului>>”, a declarat Tina Mayn, Vicepreședinte Senior al Grupului VELUX.  

Lansată în 2020, strategia de sustenabilitate a grupului VELUX este un plan de transformare pe o durată de 10 ani, în care VELUX dezvoltă proiecte-pilot legate de climă și natură, inovând prin produse durabile și asigurând un business responsabil. 

Pentru mai multe informații despre Strategia de Sustenabilitate VELUX 2030, vă rugăm să vizitați: www.velux.com/what-we-do/sustainability/sustainability-strategy. 

Note

1 Clienții vor regăsi zero plastic în ambalajele următoarelor tipuri de ferestre de acoperiș: GGL, GGU, GPL, GPU*, GZL, GLL, GLU, atât pentru variantele manuale, cât și electrice.

*Pentru modelul GPU, doar varianta manuală face parte din prima fază a proiectului.  

2 Programul pentru Mediu al Organizației Națiunilor Unite: https://www.unep.org/interactive/beat-plastic-pollution/

3 Un nou studiu arată că plasticul din oceane este în creștere (nationalgeographic.com) și Single-Use Plastics 101 (2020), NRDC. [online] disponibil la: https://www.nrdc.org/stories/single-use-plastics-101 

Despre Grupul VELUX

În ultimii 80 de ani, Grupul VELUX a creat condiții mai bune de locuit pentru oameni din întreaga lume, profitând la maximum beneficiile oferite de lumina naturală și de aerul proaspăt de la nivelul acoperișului. Gama de produse include ferestre de acoperiș și luminatoare modulare, jaluzele decorative, produse de protecție solară și rulouri, precum și soluții pentru instalare și case inteligente. Acestea asigură un climat interior sănătos și durabil, atât pentru muncă și învățare, cât și pentru joacă sau relaxare. VELUX lucrează la nivel global – cu operațiuni de vânzări și producție în peste 40 de țări și circa 11.500 de angajați în întreaga lume. Grupul VELUX este deținut de VKR Holding A/S, o societate cu răspundere limitată deținută în totalitate de fundații non-profit caritabile (FUNDAȚIILE VELUX) și de familie. În 2020, VKR Holding a avut venituri totale de 22,6 miliarde DKK, iar FUNDAȚIA VELUX a donat 142 de milioane de euro sub formă de granturi caritabile. Pentru mai multe informații, vizitați www.velux.com.